2009. november 18., szerda

Ez meg hogy lehet?! Őrület! - 1. fejezet.

A sebesség mérő már kétszáznál volt, a kerekek pörgették a homokot és a kisebb, köveket maguk után, a kocsi szélsebesen száguldott a cél felé. Arizna csak nyomta a pedált, szemét az útra szegezte. Már csak pár mérföld és nyer. Másodszor is. Egy éve készült erre, és most learatja a babérokat, újra. Vigyorogva gondolt Brian arcára, imádta bosszantani a férfit, aki hagyta is felhúzni magát. Arizná-t nehezen lehetett felhergelni, igy játékként tekintett az egészre. Brian idegelésénél, csak a sebességet szerette jobban. Már kisgyerekkorában odavolt az autókért a motorokért. Bátya ismertette meg vele a versenyautókat, megtanította érzékkel vezetni, hogy a lány bármilyen extrém helyzetben bármikor képes legyen figyelni, dönteni és cselekedni. Most is tudatában volt annak, hogy mögötte számtalan versenyző hajt a finish-be, de ő csak a célra koncentrált. Navigátora, vagyis a húga, élénken figyelt, közben egy apró mosoly bújt meg a szája sarkában. Már megint ők fognak nyerni. Egy évvel ezelőtt is vitték a pálmát. Arianna ugyan utált autót vezetni, viszont szívesen ült be nővére mellé, navigátor szerepben. A nővérek külsőre nagyon hasonlítanak egymásra, kivéve a szemüket. Arizna hideg kék szemekkel van megáldva, míg Arianna szikrázó zöldjével babonázza meg a férfiakat. Szénfekete hajuk van, de Arianná-nak csak a válláig ér míg Arizná-nak a fenekéig, magasságuk is egyező. Sokszor össze is keverték öket. Mind két lány imádja a száguldást csak más szemszögből, vagy mondhatjuk úgy is, más helyzetből.

- Arizna, ugye tudod, hogy Brian őrjöngeni fog! Huncutul kuncogva bebiztosította magát; lába a műszerfal alatt, jobb keze az ajtónak támaszkodva, a biztonsági öv keresztbe a vállán, és a derekán.

Ördögi vigyor ült az idősebb leány ajkain. –Igen tudom. De ugye azt tudod, hogy csak magamnak bizonyítok… a többi csupán ráadás. A zene dübörgött a kocsiban, a fülükben, a testükben. Élvezték a ritmust, hogy senki nem szól rájuk, ilyenkor szabadnak érezték magukat, menetesen a kötöttségektől. Sárkány; mert így hívják az autójukat; süvítve, szinte repült a célvonal felé. A nagy porfelhőben már látni lehetett a pálya végét jelző zászlókat.

- Igen! Bokszolt a levegőbe jobb kezével, ugyanis a bal a kormánykeréken nyugodott. Megcsináltuk, megint.

- Meg. Jehhhh! Kiabálta Arianna és nővére egyszerre. Majd egymásra vigyorogtak. Amikor áthajtottak a célon, felnevettek, önfeledten vidáman. „Sárkány” félreállt, ők pedig kipattantak belőle. Hatalmas vigyorral a képükön álldogáltak az autó motorháztetője előtt. Arianna fel is ült rá, szkafanderével a kezében. Az újságírók letámadták őket. Higgadtan, tűrték a rohamot. Sejtették, hogy ez lesz.

A kérdések csak úgy záporoztak mindenfelől.

- Tavaly is és az előtt is önök nyertek. Ez mennyire befolyásolja a többi versenyzővel való kapcsolatukat? – Már az indulásnál biztosak voltak a győzelemben? – Mit fognak csinálni idén? Meg ehhez hasonlók. Semleges hangon válaszoltak, de egyetlen egy kérdés, pontosabban egy kijelentés megingatta Ariznát.

- Úgy hallottam, hogy az első, a második és harmadik helyezetteket meghívta egy olajmágnás. Tudtak róla? Persze hogy tudott erről csak nem akarta tudomásul venni. Irtózott az ilyen felesleges felhajtástól. A sajtót elfogadta azzal semmi baja nem volt, de ezeket az udvarias, unalmas, üres estélyeket ki nem állhatta.

- Igen, természetesen tudtunk róla. Ragadta a szót magához Arianna, miután megérezte nővére viszolygását. Minden kérdést megválaszoltak, a maguk stílusában, majd elhúzták a csíkot, meghagyva a műszakiaknak a kocsi rendbetételét. Arizna imádattal végigsimított autója oldalán, majd húga után ment.

Közben a többi versenyző is beért. A lányok sisakjukkal a kezükben az eredményhirdetésre igyekeztek. Arizna soha nem fogja elfelejteni Brian arckifejezését. Tudta jól hogy miért olyan ideges rá a férfi . Ami megvan benne, az Brian-ben is ott van, de ezt nem tudja, vagy nem akarja elismerni a férfi. Ráadásul a lány teljes mértékben kiaknázza képességeit, feszegeti határait, amit Brian nem tesz meg; és amíg erre rá nem jön, addig csípni fogja a szemét minden ami Arizná-val kapcsolatos. A díjjak átadása után, meg az ilyenkor szokásos dolgokon túljutva, a nővérek az öltözőt vették célba. Egy gyors zuhany, ruha felkapása és irány haza; vagyis Arizna szerette volna ezt megvalósítani de csak a vetkőzésig jutott, mert egy dühös egyén berontott a helyiségbe.

- Mond te mi a jó fenét képzelsz?! Támadta le a férfi. Brian arca pár centire volt az övétől. Arizna hátrahőkölt. Csupán egy törölköző takarta a testét. Zavarba jött, de be is sokallt attól hogy igy rátámadtak.

- Hé! nem zavar hogy épp tusolni készültem? Szorosan fogta össze magán az anyagot. Mérgesen nézte, ahogy a férfi rájön, milyen hülyeséget csinált. - Majd ha lezuhanyoztam és felöltöztem, válaszolok a vulgárisan odavetett kérdésedre. Most pedig távozz! Hideg szemei keményen tekintettek vissza Brian szénfekete szemeibe. A srác tátogva kerek szemekkel dermedten állt, még soha nem látta ilyennek a lányt.

- Arizna... kezdte, de amaz belefojtotta a szót azzal hogy vállánál fogva kilökte az ajtón és bevágta mögötte. Brian végleg beidegesedett.

Mégis mit gondol? Engem senki sem rázhat csak úgy le! Nah majd én megmutatom ennek a fruskának, velem nem lehet játszani. Benyitott a szobába, vagyis csak nyitott volna, ugyanis bezárták. Az ajtó túloldalán egy kissé felhúzott nő toporgott.

- Heh! Tudtam hogy ez lesz. Szerettem volna elkerülni de úgy tűnik...

- Arizna hagyd abba a hülyeséget; akartad hogy utánad jöjjön. Csak nem tervezted az üvöltözést. Önmagadnak nem hazudhatsz. Totál bele vagy esve. Jött ki a fürdőből Arianna.

- Höh? Honnan veszed ezt a baromságot, okostojás? Arianna fel sem vette a gúnyos hangnemet.

- Oh hogy honnan? Állandóan róla beszélsz, imádod bosszantani, incselkedni vele, közben meg bánt hogy nem veszi észre mennyire szerelmes vagy belé. Ismerlek Ariz, csillog a szemed amikor csak szóba kerül.

- Ha már ilyen jól tudod ezt, akkor mond, mi a jó francot csináljak?! Idegesen beletúrt amúgy is zilált hajába.

- Ezt még az óceán túloldalán is hallották...

- Arianna! Nővére hisztérikusnak minősülő hangja hallatán a fiatalabb lány jobbnak látta nem feszegetni a témát.

- Jól van jól van. Itt lesz ez az estély, próbáld meg elcsábítani.

- Neked teljesen elment az eszed?! Brian Gamrinar- ról beszélünk ha nem tudnád! Hisztériás rohamot kap előbb utóbb ha igy folytatják.
- Anélkül is tudom hogy üvöltöznél velem. Arianna higgadt hangja elérte a kellő hatást, Arizna nagy nehezen lenyugodott.
- Oké értem. Bocsi, nem akartam ilyen nyers lenni. De most tényleg... semmi esélyem nincs nála hiszen láthattad, vagyis hallhattad nem igazán szívlel. Nincs mit szépíteni, egyáltalán nem kedvel. Lemondó sóhajjal a fürdőbe sétált.
- Nem adhatod fel ilyen könnyen, térj már észhez, te nem vagy ilyen. Menj és tedd azt amit kell. Csábítsd el.
- Mintha az olyan könnyű lenne.
Langyos vízzel letusolt, felvette a szokásos farmer, színes ujjatlan póló, farmer dzseki, félmagas szárú tornacipő kompozíciót, húga laza vászon nadrágban, rövid ujjú kockás ingben és vászondzsekiben várt rá. Brian-nak esélye sem volt megállítani őket. Mindkét leányzó a parkoló felé sietett. Fejükbe nyomták a szkafandert, Arianna felpattant a mocira nővére mögé és elszáguldottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése